Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Lilla Torg FF 3 2 1 0 7
2 AIF Barrikaden 4 2 0 2 6
3 Håkanstorps BK 1 1 0 0 3
4 Dalby GIF 3 0 2 1 2
5 Billeberga GIF 3 0 1 2 1

Match

Håkanstorps BK

3 - 1
Heleneholms IP
1 april 2013
12:30

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Håkanstorps BK - AIF Barrikaden

Startelvan: Linus - Henke Ni - Rasmus, Martin, Jim Håkansson (ny), Oliver - Frmas, Park, Micke, Christian - Govan

Avbytare var Daniel Sosa som kom in som höger yttermittfältare 20 min in på 2:a halvlek och först spelade där en dryg kvart och därefter innermittfältare innan han blev skadad och tvingades utgå under den andra förlängningskvarten samt Joel Hall som kom in 5 min innan ordinarie speltids slut som innermittfältare och spelade där också de två förlängningskvartarna.

Vår för dagen defensiva taktik funkade i stort sett perfekt. Vi låg lågt med hela laget och försökte utnyttja främst Govans snabbhet när vi kunde ställa om. Håkanstorp hade mycket boll på vår planhalva redan från början men med tanke på hur mycket så skapade de inte många riktigt farliga chanser. En ribba efter lite flipperspel i vårt straffområde efter hörna i den 7:e min var den farligaste och i den 33:e min hade de en nick tätt utanför från bara 1-2 meters håll.

Mot detta kunde vi ställa ett par lika bra chanser; redan i den 3:e min sprang sig Govan helt fri med målvakten som dock lyckades avvärja Govans skott (efter mindre än en kvart hade Govan redan sprungit sig förbi alla uteförsvarare vid 3 tillfällen) och i den 44:e min spelade Govan efter ännu en fin löpning en boll in mot mitten där dock vår nästan osannolikt fria spelare (typ 15 meter till närmaste motståndare varav samtliga var för långt ifrån för att kunna ingripa och bara stod och avvaktade vad som skulle hända) gjorde ett dåligt avslut som målvakten kunde rädda.

Spelmässigt kännetecknades de första 25 min:a av ett klart spelövertag för dem men ändå med en del farliga kontringar för oss. Sedan kom 10-15 min då vi hade svårt att ta oss över mittplan och med tanke på det var det rätt fantastiskt hur lite Håkanstorp skapade. Mot slutet av halvleken kom vi igen och hade nästan t.o.m. ett visst spelövertag.

Under 2:a halvlek hade Håkanstorp också ett massivt spelövertag men länge utan att skapa några farligare chanser.
Det var först i den 76:e min som Håkanstorp fick sitt ledningsmål - när ett skott från deras högerkant boxades stolpe-in av Linus. Nu befarade man att det skulle bli proppen ur eller åtminstone att det skulle bli väldigt svårt att ställa om från en extrem defensiv till att försöka jaga kvittering. Sedan vi flyttat upp Henke på topp och gått över till 4-4-2 förändrades dock matchbilden radikalt. Visserligen hade Håkanstorp i den 80:e min en chans som nästan inte gick att missa med 2 man i stort sett på vår mållinje där Linus på något mirakulöst sätt lyckades avvärja (Linus gjorde ö.h.t. en mycket bra insats i målet) men därefter tryckte vi på och Govan hann först avlossa ett skott mycket tätt utanför bortre stolpen ur mycket snäv vinkel sedan han rundat målvakten innan han på pass från Joel sköt in kvitteringen.

Förlängning vidtog och nu blev matchbilden en helt annan. Nu hade vi faktiskt ett visst övertag i såväl spel som målchanser. Men marginalerna var nu - som det brukar heta - inte riktigt på vår sida och inte heller kvalitén på våra avslut. Vi missade en jättechans att ta ledningen redan i den 3:e övertidsminuten och i anfallet därefter går de istället upp och gör 2-1 på ett skott stolpe-in. Vi hängde dock inte alls med huvudena för det utan skapade resten av den första förlängningskvarten en del halvchanser. I den andra förlängningskvarten var matchbilden ungefär densamma som i den första. Målproduktionen blev dessvärre också identisk; Håkanstorp gjorde ett mål och vi inget. Deras 3-1-mål kom 8 min från slutet på ett skott stolpe-in (känns det igen?) och de 2 bra chanser vi därefter hade resulterade alltså inte.

Totalt sett en mycket bra laginsats att med 7-8 av våra allra bästa spelare borta och mot ett lag en division högre bjuda motstånd ända in på mållinjen. Fr.a. var det bra att vi lyckades genomföra vår taktiska plan på ett väldigt länge ytterst framgångsrikt sätt.

Statistik: Hörnor (våra siffror först): 6-10 Skott på mål: 7-9 Skott utanför: 7-12




Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Govan Yzden 1 1 0 0 0 0
Joel Hall 1 0 1 0 0 0
Christian Thuresson 1 0 0 0 0 0
Frmas Alyaz 1 0 0 0 0 0
Jim Håkansson 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Mikael Nilsson 1 0 0 1 0 0
Oliver Friberg-Olsson 1 0 0 0 0 0
Patrik Lundberg 1 0 0 0 0 0
Rasmus Knutsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Linus Fast 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng